Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Atelier Weekend ArtGalleryArtAlice Oosterwolde

26 juni@ 11:00 - 27 juni@ 17:00

Gratis

Sinds de jaren zeventig woon en werk ik in Zuidoost Friesland, in landelijke schoonheid en stilte. Mijn opleiding voltooide ik aan de Gerrit Rietveld-Academie te Amsterdam. Hieraan voorafgaande leerde ik modeltekenen op de Haarlemse Academie-‘63. Mijn getalenteerde vader onderwees mij al op twaalfjarige leeftijd de kunst van het schilderen, en bepaalde mijn levensweg.

Het centrale thema in mijn werk is het geheim van het bestaan, gesymboliseerd door het telkens terugkerende licht in mijn werk. Een tweede thema dat me blijvend inspireert, is het wezen van de vrouw. De vrouw in wisselwerking met haar plaats in de totale schepping.

De stilte van mijn landelijk gelegen atelier vormt de mogelijkheid me hier op te kunnen concentreren. Liefde, muziek, dans, de natuur, een opmerkelijk boek, of gedicht, alsmede dagelijkse gebeurtenissen creëren de gewenste inspiratie.

Mijn schilderijen ontstaan meestal vrij, hoewel ik ook in opdracht werk. Mijn figuratieve stijl wordt vaak als fantastisch- of psychisch-realistisch ervaren.

De laatste jaren maak ik lossere, intuïtieve, meer abstracte werken met grote, snelle penseelvoering en paletmes.

 

In de galerie met mijn atelier, zijn rond de 60 schilderijen te bezichtigen, zowel fijn geschilderde figuratieve, als mijn recentere abstracte werken.

Gegevens

Begin:
26 juni@ 11:00
Einde:
27 juni@ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://www.artalice.nl

Locatie

ArtGalleryArtAlice
Jardinga 1A
oosterwolde, 8431RE
+ Google Maps
Site:
Website http://www.artalice.nl