Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Buitencentrum Drents-Friese Wold

4 januari 2021@ 10:00 - 31 december 2022@ 17:00

Openingstijden:

  • Van 28 april tot 1 november dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
  • Kerstvakantie, voorjaarsvakantie: alle dagen geopend van 10.00-16.00 uur.
  • Gesloten: 25 december, 31 december, 1 januari.

.

Aan de rand ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold. In dit bezoekerscentrum is de tentoonstelling Grenzeloos Wold te zien, met veel informatie over de natuur in het nationaal park. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de bospicknick en het worteltrekken. Ook is er de mogelijkheid tot vergaderen.

Toegankelijkheid mindervaliden:

Het buitencentrum is toegankelijk met rolstoel en scootmobiel. Voor het centrum liggen drie parkeerplaatsen, toegankelijk met invalideparkeerkaart. Het centrum is voorzien van een mindervalidetoilet. Het familiepad is geheel verhard: halverwege ligt een mindervalidentoilet, en ook geschikt voor doven (folder) en blinden (braillebordjes). Er is een rolstoel gratis te leen, vooraf reserveren.

Boswachterslab

Wil je weten hoe een werkkamer van de boswachter eruitziet? Kom dan kijken in het Boswachterslab! Je vindt er vondsten van de boswachter, zoals botten, veren en schedels. Maar ook boeken en werkspullen van de boswachter en een kaart, waarop je je eigen waarnemingen kunt zetten. Een rariteitenkabinet en veldstation in één.

TOUCHTAFEL VOOR BUITENCENTRUM DRENTS-FRIESE WOLD

In het Buitencentrum Drents-Friese Wold staat sinds kort een prachtige nieuwe touchtafel te pronken. Een touchtafel is een grote interactieve digitale tafel, die informatief en educatief is en vooral ook heel leuk is.  Door het scherm eenvoudig aan te raken kun je diverse foto’s en filmpjes bekijken van vogels, zoogdieren, vlinders, bomen, paddenstoelen, planten, enz. die voorkomen in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Er wordt ook met teksten informatie over gegeven. Daarnaast zijn er diverse spelletjes op te doen, met ook weer foto’s van dieren en planten uit ons gebied.

Het team van het Buitencentrum is druk bezig geweest om de tafel te vullen met beeld- en geluidmateriaal en informatieve teksten; in de loop van de tijd kan er steeds nieuwe informatie toegevoegd worden.

De touchtafel is een geweldige aanwinst voor het Buitencentrum en kon worden aangeschaft dankzij een subsidie van de provincie Drenthe.

Gegevens

Begin:
4 januari 2021@ 10:00
Einde:
31 december@ 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/drents-friese-wold/buitencentrum

Organisator

Buitencentrum Drents Friese Wold
Telefoon:
0516464020

Locatie

Buitencentrum Drents Friese Wold
Terwisscha 6a
appelscha, friesland 8426sj Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0516464020
Bekijk de site van Locatie