Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Kruidhof opent 90e tuinseizoen

1 juli@ 10:00 - 30 september@ 17:00

Op woensdag 1 juli gaat De Kruidhof in Buitenpost weer open voor het publiek. Een bijzonder jaar voor het museum: De Kruidhof bestaat alweer 90 jaar. Dit wordt gevierd met feestelijke acties.

Jubileumjaar

Normaal openen in april de deuren van De Kruidhof voor publiek maar i.v.m. corona maatregelen gaat het 90e tuinseizoen in juli van start. Bezoekers van 90 jaar en ouder kunnen het hele seizoen gratis naar binnen. Bij besteding van 25 euro aan producten krijgt u een mooi gekleurde Dahlia ter waarde van € 5,95, zolang de voorraad strekt.

Vanaf 1 juli is er een nieuwe thematuin te bewonderen. Als aanvulling op de oude cultuurgewassen is er in samenwerking met het Werkverband Friese Rassen een tuin aangelegd met Friese landbouwgewassen.

Grootste botanische collectie van West-Europa

De geschiedenis van Botanische tuin De Kruidhof begint in 1930 als gestart wordt met een proeftuin voor groenten en fruit. Later richt de proeftuin zich meer op het kweken van kruiden. 90 Jaar later is De Kruidhof de enige hortus van Fryslân en herbergt ze de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

Er is een museumwinkel die is gevuld met schitterende (tuin)boeken, huisgemaakte verzorgingsproducten, honing, streekproducten en exclusief tuingereedschap. In de Verkooptuin vindt u een groot aanbod aan kruiden, fruitbomen, groenteplanten, heesters en andere bijzondere vaste planten. In het Tuincafé kunt u weer genieten van huisgemaakte en biologische producten. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de oogst uit de tuinen. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de educatieve speeltuin met veel zand en water.

Vanaf 1 juli gaan we weer volledig open ( dinsdag t/m zaterdag 10:00u-17:00u en zondags van 12:00-17:00u)

Gegevens

Begin:
1 juli@ 10:00
Einde:
30 september@ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Botanische Tuin De Kruidhof
Telefoon:
0511 – 541253
E-mail:
info@dekruidhof.nl
Website:
https://www.dekruidhof.nl

Locatie

Botanische Tuin De Kruidhof
Schoolstraat 29B
Buitenpost, 9285 NE
+ Google Maps
Telefoon:
0511 – 541253
Website:
https://www.dekruidhof.nl