Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Drents fietsarrangement

16 juni - 31 oktober

€ 34,50

Aan weerszijden van de grens tussen Friesland en Drenthe strekt zich het op één na grootste bosgebieden van Nederland uit. Meer dan zestig duizend hectare bos met allerlei soorten begroeiing, van schemerig sparrenbos tot met zondoorschenen dennen, van dicht jong berkenbos tot statige beuken zuilen.

Afgewisseld door vennen, heide en zandvlaktes. Het Aekingerzand bij Appelscha heet in de volksmond ook wel “de kale duinen” Door eeuwen lange begrazing en het afsteken van plaggen werden mineralen afgevoerd en verschraalden grote delen van de zure zandgrond. Op die plaatsen ontstonden heidevelden en soms stuifzand. Met name op de stuifzanden ontstonden kleine heuveltjes uit duintjes. Later, na de uitvinding van kunstmest, werden die stuifzanden en heideterreinen bebost.

Het mooie brinkdorpje Vledder en Diever. U gaat door een prachtig stukje natuur bij Doldersum en Boschoord. Op de helft van de route krijgt u een heerlijke uitgebreide lunch. Na de fiets tocht komt u terug bij het restaurant waar u kunt genieten van een heerlijk drie gangen diner.

Gegevens

Begin:
16 juni
Einde:
31 oktober
Kosten:
€ 34,50
Evenement Categorie:
Website:
https://www.wapserherberg.nl/

Organisator

De Wapser Herberg
Telefoon:
0521 551278
E-mail:
contact@wapserherberg.nl
Website:
https://www.wapserherberg.nl/

Locatie

De Wapser Herberg
Ten Darperweg 104
Wapse, 7983 KP
+ Google Maps
Telefoon:
0521 551278
Website:
https://www.wapserherberg.nl