Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hein Mader Kunstroutes op de fiets

1 augustus 2018 - 31 december 2019

Gratis

In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) heeft gemeente Ooststellingwerf een groot aantal beelden van Hein Mader in beheer: zowel binnen- als buitenbeelden. Deze beelden staan op 2 Hein Mader Kunstroutes:

  • De 1e route gaat naar Oldeberkoop en terug. Deze route is 45 km lang
  • De 2e route gaat via het Fochteloërveen richting Haule en via Makkinga/Oosterwolde terug. En deze route is ca 55 km lang.

Appelscha is voor beide het startpunt. De routes zijn een mix van cultuur, historie, natuur en beleving. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de mienskip.

De binnenbeelden staan bij onder andere horecagelegenheden, hotels/bed & breakfast/campings, de bibliotheek en zorginstellingen. Zij vormen subroutes, als aanvulling op de hoofdroutes.

Meer informatie over de Routes

  • Meer informatie over de beelden en de omgeving vindt u in het Hein Mader Kunstrouteboek. Het Routeboek is vanaf 10 augustus gratis verkrijgbaar bij de TIP Appelscha (Boerestreek 23, 8426BN Appelscha), zolang de voorraad strekt.

Hein Mader werd in 1925 in Oostenrijk geboren. Hij overleed in 2011, op 86-jarige leeftijd.

Zijn werk bevat monumentaal werk in hout, in verschillende soorten steen en diverse soorten staal. Kleine beelden en grote beelden, voor binnen en buiten. Een enorme variëteit met geweldige cohesie. Met onderwerpen als de zon, de wind en balans.

Hij bracht het laatste deel van zijn leven door in Friesland. Dit was een essentiële periode van zijn kunstenaarschap. Hij werd verliefd op ons landschap. Dit verwerkte hij in zijn beelden.

Zijn droom was dat zijn beelden een plekje in Friesland kregen. Specifiek rondom Appelscha. Met de Hein Mader Kunstroutes gaat zijn wens in vervulling.

 

Gegevens

Begin:
1 augustus 2018
Einde:
31 december
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
www.ooststellingwerf.nl/maderkunstroute

Locatie

Boerestreek 23, 8426BN, Appelscha
Boerestreek 23
Appelscha, friesland 8426BN Nederland
+ Google Maps