Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Nationaal Vlechtmuseum: een bijzondere belevenis

1 februari@ 10:30 - 31 december@ 17:00

€ 7,50

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal over de geschiedenis van mensen die een bestaan opbouwden door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving hen bood.

Bijna het hele dorp leefde een groot deel van de vorige eeuw van het maken van honderduizenden rotanstoelen per jaar. Het bezorgde Noordwolde de naam: Vlechtdorp van Nederland. Er was in het dorp zelfs een Rietvlechtschool waar men het vak van vlechter leerde. In dat Rijksmonument vindt u nu het Nationaal Vlechtmuseum.

Het museum toont niet alleen veel gevlochten gebruiksvoorwerpen, maar ook prachtige meesterstukken. De authentieke sfeer van het gebouw en de vele beeld- en geluidsfragmenten brengen de bezoeker terug in de tijd.

Naast aandacht voor het verleden komen moderne vormgevers aan bod, zoals Dirk van Sliedregt, Jan des Bouvrie en Marcel Wanders. Zelfs de industriële toepassingen van het vlechten worden niet vergeten.

Jong en oud kunnen zelf aan de slag in het museum om bijvoorbeeld een mattenkloppertje te vlechten. Voor kinderen ligt ook altijd een leuke speurtocht klaar.

Tot eind maart is er bovendien de speciale expositie ‘Visvrouwen en kabeljauw’. Kunstenares Titi Zaadnoordijk laat daarin werken zien over hardwerkende mensen en hun passie, over de rauwe werkelijkheid van het bestaan, over vis, klederdracht en karakter.

‘s-maandags gesloten

Gegevens

Begin:
1 februari@ 10:30
Einde:
31 december@ 17:00
Kosten:
€ 7,50
Evenement Categorie:
Site:
https://vlechtmuseum.nl

Organisator

vlechtmuseum
Telefoon:
0561 431885
E-mail:
info@vlechtmuseum.nl
Site:
https://vlechtmuseum.nl

Locatie

Vlechtmuseum
Mandehof 7
Noordwolde, 8391 BG
+ Google Maps
Telefoon:
0561 431 885
Site:
www.vlechtmuseum.nl