Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Museum Drachten DR8888

18 juni@ 11:00 - 31 december@ 17:00

Het museum is weer open van donderdag tot en met zondag en heeft naast hun eigen collectie ook nog 2 tentoonstellingen. Reserveren is verplicht.

Sjoerd Huizinga – De grote onbekende van Yn ‘e line
4 juni –25 oktober 2020
Met de tentoonstelling Sjoerd Huizinga, de grote onbekende van Yn ‘e line breken we een lans voor Sjoerd Huizinga, de minst bekende maar tegelijkertijd de meest experimentele van de Friese kunstenaarsgroep Yn ‘e line. Het werk van Huizinga wordt gekenmerkt door het experiment en zijn stijl is niet vast te pinnen op één bepaalde kunststroming. Deze experimenteerdrift in combinatie met zijn onderzoekende houding loopt als een rode draad door deze tentoonstelling.

Fluffageddon
4 juni -25 oktober 2020

Dit jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. Alles staat of valt met onze vrijheid. Individuele expressie, kunst, culturele ontplooiing – zonder vrijheid zou het niet bestaan. Fluffageddon gaat over karakters, gender en identiteit.

De in Drachten geboren kunstenaar Jurjen Galema (1992) is parttime drag queen. Afkomstig uit het nuchtere Friesland heeft hij zich nooit thuis gevoeld in de elitaire kunstwereld. Met zijn soft sculptures wil hij een brug slaan tussen de kunstwereld en de maatschappij met uiteenlopende karakters met allemaal een eigen uitstraling. Hij onderzoekt thema’s als gender, identiteit, menselijk lichaam en verslavingen. Deze combineert hij met de beeldtaal die geïnspireerd is op de populaire cultuur.

Gegevens

Begin:
18 juni@ 11:00
Einde:
31 december@ 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

museum dr
Telefoon:
0512 515647
E-mail:
info@museumdrachten.nl
Website:
https://www.museumdrachten.nl

Locatie

museum dr8888
museumplein 2
drachten, friesland 9203 DD Nederland
+ Google Maps