Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nobilis centrum voor prentkunst

13 juni@ 13:30 - 27 september@ 16:30

Gratis

Eerste tentoonstelling

De eerste tentoonstelling van het werk van Siemen Dijkstra bestaat uit de 47 werken op papier van Siemen Dijkstra uit de Joop Nieuwstraten-collectie. Stichting Nobilis staat op het punt om deze collectie aan te kopen, maar is nog druk bezig met de fondswerving. In ieder geval zijn er al toezeggingen van de gemeente Ooststellingwerf en de provincie Friesland. Het gaat om tekeningen en aquarellen uit de periode van 1990-2012, die nimmer werden tentoongesteld en nimmer werd gepubliceerd. Alle onderwerpen uit het werk van Siemen Dijkstra komen aan de orde en ook alle manieren van tekenen van Dijkstra zitten in deze unieke collectie. De huidige eigenaren gaven toestemming tot deze tentoonstelling. Deze 47 werken worden aangevuld met nieuwe meerkleurenhoutsneden van Siemen Dijkstra en met prenten van zijn hand uit de Nobilis-collectie. De Stichting Nobilis kocht sinds 1991 met enige regelmaat houtsneden van hem aan. In de tentoonstelling zal er ook aandacht zijn voor de keramiek van Elysia Verhoeven, de partner van Siemen Dijkstra.

Tweede tentoonstelling

Zodra de collectie uit Parijs in Fochteloo arriveert wordt de tweede tentoonstelling en nu met meerkleurenhoutsneden van Siemen Dijkstra binnen een week ingericht en zal dan doorlopen tot en met zondag 27 september 2020. Tijdens de opening van deze expositie in Parijs waren op vrijdag 14 februari 940 getelde bezoekers aanwezig. In de eerste drie weken kwamen ruim 6.000 betalende bezoekers naar de Fondation Custodia. Het centrum in Fochteloo heet u van harte welkom en de toegang daar is gratis. Aanmelding via ons tijdslot is noodzakelijk (zie home page).

Bij de tentoonstelling Siemen Dijkstra A bois perdu verscheen een schitterend boek, dat op dit moment alleen verkrijgbaar is bij de Stichting Nobilis (nog negentig exemplaren) en in het atelier van Siemen Dijkstra. Niet verkrijgbaar bij bol.com en uitgeverij Thoth.

Er verschijnt ook nog een nieuwe publicatie bij de tentoonstellingen van Siemen Dijkstra in Fochteloo over de 47 werken in de Joop Nieuwstraten-collectie aangevuld met een bibliografie. Dat is een overzicht van alle publicaties die over de kunstenaar in de loop der tijd zijn verschenen. In het te verschijnen Nobilis cahier worden alle 47 werken afgebeeld, die nog nimmer ergens te zien waren. Eenmalige oplage van 700 exemplaren, verkoopprijs € 7,50 (+ verzendkosten), verschijnt in de loop van deze zomer en is nu te bestellen.

Volg dus op onze website actueel nieuws over de tweede tentoonstelling en de nieuwe publicatie.

Check de website van Nobilis voor meer informatie en het reserveren van een tijdslot want de algemene regels van het RIVM zijn van toepassing.

Het centrum is geopend elke donderdagmiddag tot en met zondagmiddag van 13.30 -16.30

 

Gegevens

Begin:
13 juni@ 13:30
Einde:
27 september@ 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
https://www.stichtingnobilis.nl/kijken-bij-nobilis-centrum-voor-prentkunst

Organisator

Stichting Nobilis
Telefoon:
06 38392840
E-mail:
info@stichtingnobilis.nl
Website:
www.stichtingnobilis.nl

Locatie

Stichting Nobilis
Zuideinde 26b
Fochteloo, Friesland 8428 HE Nederland
+ Google Maps