Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stellingenpad: lange afstandroute met spelelementen!

24 april 2022 - 24 april 2023

Het Stellingenpad zal begin april 2022 worden geopend! Het bijna 250 kilometer lange pad wordt een officiële landelijke wandelroute met als thema de Stellingwerven. De geschiedenis, het landschap, de taal en de cultuur van de Stellingwerven staan centraal in de wandelgids, die net als het Pieterpad door het NIVON wordt uitgegeven in samenwerking met stichting Vrijstaat de Stellingen. Grofweg gaat de route van Appelscha door de Kale Duinen naar Vledder, dan  over het Holtingerveld richting Steenwijk, langs de Wieden over Vollenhove en Giethoorn naar de Linde, dan langs Wolvega richting De Hoeve en Oldeberkoop, daar gaat het langs de Tjonger ofwel over Donkerbroek naar Allardsoog, ofwel over Oosterwolde naar Haulerwijk, waar de paden weer samenkomen om richting het riviertje de Slokkert, via het Fochterlooër Veen weer terug te keren naar Appelscha. Het zijn 13 etappes tussen de 12 en 25 kilometer. De meeste etappes kunnen ook in tweeën gesplitst worden. Via de knooppunten is de route eenvoudig te volgen. Op twee plekken in Drenthe zijn de knooppunten nog niet klaar. Tot die tijd komt er een gedetailleerde beschrijving van dat deel van de route.
Spelelementen bij wandeltochten zijn tegenwoordig heel populair. Het is de bedoeling dat elke etappe een spelelement krijgt. Ondernemers, dorpen, verenigingen, scholen, grondeigenaren, instanties of particulieren kunnen een etappe of een deel van een etappe adopteren, van een spel voorzien en hun naam eraan verbinden. Dat kan samen met de spellencommissie van de stichting worden uitgewerkt. Er zijn al vele ideeën voor verzameld. Zo kan iedereen de aandacht van de wandelaar vestigen op iets wat in de buurt van het pad is.
Naast de wandelgids zal het NIVON ook een website verzorgen waar behalve de informatie over het Stellingenpad, ook de spelelementen zullen worden opgenomen. Wilt u een (deel van een) etappe adopteren voor een spel? Neem dan contact op met vrijstaatdestellingen@gmail.com.
Het pad is tot stand gekomen dankzij de Provincie Friesland, gemeente Ooststellingwerf, de Rabobank en het Recreatieschap Drenthe.

Gegevens

Begin:
24 april 2022
Einde:
24 april
Evenement Categorie:
Site:
vrijstaatdestellingen@gmail.com

Organisator

vrijstaat de stellingen
Telefoon:
0516 421612
E-mail:
vrijstaatdestellingen@gmail.com
Bekijk de site van Organisator