Le Brocope, theater in de Stellingwerven

Le Brocope, theater in de Stellingwerven, biedt een podium voor klassieke muziek, wereldmuziek, americana, jazz en cabaret. Musici en artiesten die hun sporen verdiend hebben op zowel nationale als internationale podia.

Het Friese brinkdorp Oldeberkoop heeft een historie van meer dan 900 jaar. Het dorp met de fraaie kern rond de middeleeuwse kerk, heette in het jaar 1228 Brokope. Dit dorp, als een van de mooiste dorpen in de Stellingwerven, met haar karakteristieke gebouwen en haar prachtige omgeving kozen wij als decor voor ons theater.  

De naam Le Brocope is afgeleid van het oudste kunstenaarscafé in Parijs: Le Procope, een verzamelplaats voor kunstenaars en muzikanten. Net als wij boden zij een podium voor het uitdragen van vernieuwende initiatieven op cultureel en maatschappelijk gebied en een residentie voor kunstenaars, muzikanten en schrijvers. Een inspirerende plek voor ieder die van cultuur, literatuur en beeldende kunst houdt

Het prachtige gebouw in Oldeberkoop, dat jarenlang bekend stond als gastvrije herberg is een plek plek waar cultuur zichtbaar en voelbaar is, al was het maar omdat het gebouw vanaf de oprichting theater was.

Folders en informatie kunt u vinden in het TIP kantoor aan de Boerestreek in Appelscha en bij de TIP Foldersteunpunten

Meer informatie: Bezoek de website