Haule

Soms wordt Haule omschreven als het mooiste stukje Drenthe in Friesland. De naam Haule is afgeleid van het oude Friese woord havela dat hoofd betekent. Het dorp ligt een stuk boven N.A.P. en steekt met ‘kop en schouders’ uit boven de omgeving.

Voor een bruisend uitgaans- of nachtleven moet u niet in Haule zijn. Wanneer u wilt genieten van rust en uitbundig natuurschoon is Haule daarentegen een aanrader. Het Blauwe Bos in Haule omvat een royaal bemeten natuurgebied dat zich uitstekend wandelend of fietsend  laat ontdekken. Voor een picknick met de kinderen is het tussen het groen verscholen speeltuintje (rechts van het fietspad dat vanaf knooppunt 91 dwars door het blauwe bos naar Haulerwijk leidt) een ideale locatie.

www.haule.nl

Tips en Trips

Gortershoek

Bed & Breakfast/Groepsaccomodatie/ Vergaderruimte/ Zen Shiatsu behandeling/Qigong & Ai Ghi training. Gelegen buiten het dorp Haule, aan een 400 meter verhard pad midden tussen de weilanden. Geniet van de rust en de ruimte.
Locatie: Zwetteweg 14, 8432 PB, Haule, Tel. 06-36404830. www.gortershoek.nl

 

Noflik Haule

Landelijk gelegen B & B, te midden van schitterende bos- en natuurgebieden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk genieten in o.a. het Blauwe Bos en de Haulerpolder. Er zijn 4 kamers beschikbaar, ieder met een eigen, gezellige, huiselijke sfeer.
Locatie: Zwetteweg 19, 8432 PN, Haule, Tel. 06-53721195. www.noflik-haule.nl