Beste lezer,

In het Toeristisch Magazine 2021 vindt u veel informatie over al het moois dat Zuidoost Friesland biedt op het gebied van toerisme en recreatie.

Friesland is vooral bekend om haar meren, de elf steden en de Waddeneilanden. Maar hier in het zuidoosten hebben we, naast een bijzonder cultuurlandschap, vooral hele mooie bos- en natuurgebieden. Niet voor niks zijn we daarom met diverse organisaties en vier andere gemeenten een campagne gestart om onze regio als het ‘Het Andere Friesland’ te promoten. Misschien heeft u er wel iets over gelezen of gezien. Want wel 30 bloggers, vloggers, journalisten en fotografen bezochten afgelopen zomer onze regio en deelden hun ervaring met dit ´Andere Friesland´.

In tal van artikelen en reisblogs schreven ze vol bewondering over onze bosrijke gebieden, heidevelden, zandverstuivingen, de Turfroute, onze wandel-, fiets-, ATB- en kanoroutes en, niet te vergeten, ons uitgebreide netwerk van men- en ruiterroutes. Het maakte de Bosbergtoren in Appelscha tot een ware ‘selfiehotspot’ en de foto’s werden gretig gedeeld op Instagram. De toren wordt nu zelfs geprezen als één van de mooiste uitkijktorens van Nederland en staat nu, mede dankzij deze reisbloggers, op veel ‘bucketlists’.

De toerisme- en horecabranche is hard getroffen door het coronavirus. Diezelfde branche heeft veel veerkracht en creativiteit getoond. We kunnen niet inschatten wat 2021 gaat brengen. Wat niet verandert is de promotie van onze unieke regio. We blijven dit met trots uitdragen. Met de slogan ‘Bij Appelscha’ werken ondernemers samen en als gemeente ondersteunen wij ook de regionale promotie- en marketingorganisatie, zodat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar ‘Het Andere Friesland’.

Al dan niet in aangepaste vorm heet ik u daarom van harte welkom en nodig ik u uit om cultuur, natuur en avontuur te komen beleven in Ooststellingwerf!

Lees ‘m hier:

Magazine TIP Appelscha - toeristisch magazine drents friese wold