In het Toeristisch Magazine vindt u veel informatie over al het moois dat Zuidoost Friesland te bieden heeft op het gebied van toerisme en recreatie.

Wist u bijvoorbeeld dat één van de oudste kunstroutes van Nederland in onze regio ligt? De Open Stal route in Oldeberkoop won eind 2019 de Henk Aalderink-prijs en mag zichzelf hiermee de “Parel van het Platteland” noemen. Ondanks de leeftijd van de kunstroute, blijft ze telkens weer met de tijd mee gaan. 

Naast cultuur kunt u in onze gemeente ook genieten van veelzijdige natuur. Velen van u kennen ongetwijfeld het mooie Drents-Friese Wold. Hier vindt u verschillende wandelroutes, fietsroutes, ruiterroutes en moutainbike-routes. Misschien iets onbekender, maar zeker niet minder mooi, is het Blauwe Bos dat te vinden is bij Haule, Haulerwijk en Waskemeer. Het bos dankt zijn naam aan de vele sparren in het bos die een blauwe kleur hebben.

Het bos kent veel verschillende typen terrein, wat een bonte variatie aan bewoners oplevert. Ook voor de avonturiers onder ons is er genoeg te beleven in Ooststellingwerf. Denk hierbij aan een kanotocht bij Ravenswoud of de verschillende activiteiten in de bossen.

Kortom, genoeg te doen.

U bent van harte welkom om alle cultuur, natuur en avontuur te beleven in Ooststellingwerf!