Beste lezer,

In het Toeristisch Magazine 2024 vindt u veel informatie over al het moois dat Zuidoost Friesland biedt op het gebied van toerisme en recreatie.

Een gebied dat je niet snel vergeet

Of het nou zomer of winter is, wat is de regio van Appelscha een mooi gebied. Zo ervaar ik dat tenminste. Ik loop en fiets hier graag. Door de Kale Duinen, het Fochteloërveen of één van onze pittoreske dorpjes. Altijd denk ik: wat is het toch fijn om hier te zijn. Wat ik het liefst doe is een rondwandeling maken en na afloop nagenieten in een café of restaurant. Heerlijk. Ik ben niet de enige, die deze omgeving aan het ontdekken is. Met mij komen er steeds meer mensen naar de omgeving van Appelscha.

In de zomer zie ik velen een plons nemen in het Canadameer. Honden en paarden zijn veelvuldig te vinden in de daar vlakbij gelegen spartelplas. En in de winter binden velen er de schaatsen onder of verkennen ze de plek met de winterjas.

Deze tip kan ik echt meegeven aan iedereen: recreëer eens in Appelscha in de winter. Of dat nou wandelend, fietsend of sportend gebeurt. Of beklim de Bosbergtoren eens. Het landschap verveelt nooit. Nederland kent veel mooiegebieden, maar Appelscha is één die je niet snel vergeet.

Rust, ruimte, natuur en activiteiten. Dat is de kracht van deze regio: er is voor elke leeftijdscategorie van alles te doen. Denk aan golfen, zwemmen, klimmen, abseilen – ja, ook dat kan hier –, spelen in een attractiepark, naar een concert gaan of een museum. Moet ik doorgaan?

Wat de regio eveneens een flinke boost gaf, is de UNESCO-status van de Maatschappij van Weldadigheid. Het werelderfgoed met Frederiksoord en haar gloednieuwe museum De Proefkolonie als middelpunt.

Appelscha ligt tussen de koloniën Frederiksoord, Willemsoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen in. Een ideale manier om alle plekken te combineren. Er zijn veel prachtige verhalen te ontdekken in de koloniën. En wie even wat anders wil dan de historie, kom gerust even langs in ons TIP-kantoor aan de Boerestreek in Appelscha. Wij wijzen iedereen graag op nog meer leuke uitjes, die hier in de nabijheid te doen zijn. Niet alleen toeristen, ook inwoners van de regio zijn van harte welkom.

Neem nou de Diakonievene en de Delleboersterheide bij Nijeberkoop. Lekker rustig, maar zeker net zo mooi als het Fochteloërveen. En wist jij dat afgelopen jaar het Stellingenpad is benoemd tot mooiste wandelroute van de Benelux? Deze langeafstandswandeling passeert alle hoogtepunten van de omgeving. En starten en eindigen doet deze route bij ons TIP-kantoor. Kan niet beter. En vergeet dan ook niet de lange 100 km-wandeling. We komen er in dit magazine zeker op terug.

Ik hoop jullie hier snel te verwelkomen.

Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Ooststellingwerf

Wilt u ook adverteren in het toeristisch magazine?

U promoot daarmee uw eigen onderneming en onze regio op een professionele wijze bij tienduizenden lezers. 

Maten voor aanleveren advertenties:

1/1 – staand: 186 x 273 mm  
1/2 – liggend: 186 x 135 mm
1/4 – staand: 92 x 135 mm 
1/8 – liggend: 92 x 65 mm

Lees ‘m hier:

Lees het toeristisch magazine van appelscha en omstreken hier