Oosterwolde

Oosterwolde is de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf en heeft zo’n 10.000 inwoners. Het dorp ligt aan de prachtige Turfroute en vormt de ideale uitvalbasis voor het maken van wandel- en fietstochten door het nabijgelegen Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Fochteloërveen en het prachtige buurtschap Jardinga.

Bovendien beschikt Oosterwolde over een gezellig en uitgebreid winkelcentrum. U vindt hier niet alleen enkele grote supermarkten en filialen van bekende winkelketens, maar ook veel leuke winkeltjes van zelfstandige ondernemers.

Regelmatig vinden er in het centrum activiteiten plaats. Elke donderdag wordt aan de kop van de Stationsstraat de weekmarkt gehouden. De straatnamen in het centrum verwijzen naar een verleden waarin Oosterwolde bereikbaar was met de tram, vanaf 1911. In 1962 werden deze tramlijnen opgeheven.

Tot slot vindt u in Oosterwolde onder andere het gemeentehuis, een groot Gezondheidscentrum, bibliotheek, overdekt zwembad met sporthal en een prachtige dorpskerk met klokkenstoel. Kortom; een bezoekje aan de Ooststellingwerfse hoofdplaats is zeker de moeite waard.

Meer informatie: www.oosterwoldepromotion.nl

Tips en Trips

Boerderij Nieuwe Weper

Verzorgen rondleidingen, workshops en diverse arrangementen, door je met al je zintuigen mee te laten genieten van het boerenleven op dit melkveebedrijf. Weperpolder 13, 8431 RL Oosterwolde, Tel. 0516-588563. www.nieuwweper.webklik.nl

 

Art Gallery Art Alice

Naast de vaste expositie van werk van Alice Buis vinden er wisselende exposities van andere kunstenaars plaats. In de galerie worden daarnaast geregeld concerten georganiseerd. Jardinga 1a, 8431 RE Oosterwolde, Tel. 0516-514676 of 06-29041583. www.alicebuis.nl

 

Laco Sportcentrum

Overdekt zwembad de Boekhorst; sportieve ontmoetingsplek voor jong en oud. De Haer 1, GS Oosterwolde, Tel. 0516- 521034. www.laco.eu.

 

Quads for all

Geef gas en rijd door de modder! Laat verbaasde collega’s, vrienden of familie ver achter je.  Een tochtje met een quad brengt de durfal in iedereen  naar boven. Geen weg te modderig, op een quad wordt  ieder obstakel bedwongen. Quads for All biedt verschillende arrangementen aan geschikt voor bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsuitje, vrijgezellenuitje of familie-uitje. Hornleger 16, 8431 HL, Oosterwolde, Tel. 06-53288588. www.quads4all.nl.

 

De Weperbult

De voormalige vuilstortplaats is omgetoverd in een wandelgebied met een mooi uitzicht. Boven op de bult is een kunstwerk neergezet van Ids Willemsma.

 

De Haulerpolder

De Haulerpolder ligt noordoostelijk van Oosterwolde. Een gebied met een geheel eigen samenstelling van flora en fauna. Zeer aantrekkelijk voor weidevogels. Aan de Brink staat de Nederlandse Hervormde Kerk , bij de kerk staat een mooie dubbele klokkenstoel.

 

Foldersteunpunt;

de Bibliotheek aan de Quadoelenweg 29-B, 8431 LN Oosterwolde. Tel. 0516 521075.