Haulerwijk

Haulerwijk is een bloeiend en bedrijvig dorp, dat zijn eigen karakter ook nu nog heeft bewaard. Er is een aantrekkelijke middenstand om te winkelen en bezit tevens drie horeca-gelegenheden. Bij de plaatselijke bakker kan men naast de inkopen, ook plaatsnemen op het terras.

Prachtig buiten de bebouwing van Haulerwijk ligt het Blauwe Bos op u te wachten. Een bosgebied met heidevelden, vennen, schitterende boswegen en flink wat paden op de rand van bos en boerenland. De afwisseling is hier groot. Het Blauwe Bos beschikt over duurzame brede fietspaden voorzien van knooppunten. Verder beschikt het Blauwe Bos over een nieuw aangelegde speelweide voor de kinderen. Aan de rand van het Blauwe Bos liggen enkele zomerhuisjes. Haulerwijk bezit een prachtig, verwarmd openluchtbad, genaamd Haulewelle. Het zwembad beschikt over een ruime speel- zonneweide. Recreanten kunnen ook gebruik maken van de horeca bij het zwembad.

Uniek voor Nederland is de skeelerbaan, welke voldoet aan de Europese normen. Een 400 meter baan voor de wedstrijd-rijders en de liefhebbers en een 200 meter piste voor de wedstrijdrijders.

www.haulerwijk.nl

Tips en Trips

Het Blauwe Bos

Ruim 300 ha. groot bos- en natuurgebied, in een overigens agrarische omgeving, gelegen in de driehoek Haulerwijk – Haule – Waskemeer. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De begroeiing bestaat voornamelijk uit naaldbomen met enkele heiderestanten. Prachtig fiets- en wandelgebied.

 

De Snikke

Plaquette met reliëf op een zwerfkei. Het reliëf toont een trekschuit die een openstaande brug passeert. De trekschuit of snikke was een soort openbaar vervoer. Het schip werd gejaagd, d.w.z. met paard(en) of door het gezin van de schipper voortgetrokken. Locatie: Kerkstraat/Hoofdweg Boven.

 

De Hagen

Ecologische boomgaard ‘De Hagen’ heeft zijn naam te danken aan de hagen van bomen en struiken rond elk van de zes stukjes land. Bestaand uit o.a. walnoten, hazelnoten en bottelroos. De hagen dienen als vluchtplaats voor kleine vogeltjes, zij moeten de insecten bestrijden in deze ecologische boomgaard. U kunt bij ‘De Hagen’ o.a. workshops, excursies en dialezingen volgen.
Locatie: Slotemaker de Bruïneweg 34, 8433 MD Haulerwijk, Tel. 06-34500457.  www.dehagen.nl