Makkinga

Makkinga is een bezoek meer dan waard. In het dorp staat de prachtige korenmolen `De Weijert`, welke in 1984 is gerestaureerd. Van het gemalen meel worden broden gebakken. Openingstijden van april t/m oktober: elke zaterdag van 9.30 uur tot 16.00 uur en november t/m maart is de molen geopend van 9.30 uur tot 12.30 uur.

In deze periode is het museum alleen geopend voor groepen op afspraak. Nabij de molen vindt u museum `Oold Ark`. Op een leuke manier geeft het museum een boeiend beeld van verschillende ambachten met name handgereedschappen, zoals die vroeger onder anderen in de Stellingwerven werden uitgeoefend.

De vlomarkt van Makkinga ook wel `Het Waterlooplein van het Noorden` genoemd is één van de grotere markten die geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. De markt is iedere laatste zaterdag van de maand, van maart tot en met oktober, te bezichtigen.

www.dorpmakkinga.nl

Tips en Trips

Theeschenkerij de Vissertún (B&B Visserhûs)

In de tuin zijn verschillende plekken gemaakt waar u kunt gaan zitten. Er is een ruime keuze aan thee met wat lekkers. Op afspraak wordt ook een High Tea geserveerd. De tuin ligt vlakbij fietsknooppunt 34. De natuurgebieden de Stobbepoele en de Schapedobbe liggen in de buurt. Open vanaf hemelvaart tot eind september. Veneburen 12, 8423 VJ Makkinga, Tel. 0516-427765. www.visserhus.nl 

 

Museum Oold Ark / Korenmolen de `Weijert`

Lyclamaweg 15b, TC Makkinga,  Tel. 0516-441734. www.museumenmolenmakkinga.nl