Waskemeer

Waskemeer is een klein, maar gezellig plaatsje, dat grenst aan Bakkeveen en Haulerwijk. De naam van het dorp is ontleend aan een vennetje dat ongeveer 2 kilometer naar het oosten ligt. Dit ven heet het `Waskmar`. Op kaarten uit de Franse Tijd (19e eeuw) heet dit vennetje het `Waze Meer` en moet van redelijke omvang geweest zijn. In het vennetje werden de schapen gewassen, vandaar de naam, die was-meer betekent.

Het dorp ligt centraal ten opzichte van verschillende natuurgebieden zoals de heide van Duurswoude, Nationaal Park het Drents-Friese Wold en het Blauwe Bos. In dit bos is de speelplaats compleet gerenoveerd. Met de komst van mooie, robuuste speeltoestellen kunnen kinderen weer veilig naar hartelust klimmen, klauteren en spelen. In Waskemeer zelf kunt u prachtig wandelen of fietsen door het uitgestrekte buitengebied. Door het provinciale knooppuntennetwerk zijn er genoeg routes om de omgeving van Waskemeer te verkennen.

Meer informatie: www.waskemeer.nl

Tips en Trips

Sportevenement de Beer van Waskemeer.

Tijdens dit sportevenement, met o.a. touwtrekken, paalslaan en minisurvival, strijden de deelnemers voor de titel ‘De Beer van Waskemeer.

 

Herfstwandeltocht Waskemeer

Deze wandeltocht wordt gehouden op de eerste zaterdag van oktober. Meer informatie op www.waskemeer.nl