Boerderij Nieuw Weper

Boerderij Nieuw Weper is een melkveebedrijf tussen Oosterwolde en Veenhuizen. We hebben ongeveer 100 koeien en 60 stuks jongvee, een paar schapen, kippen een kalkoen en een hond. Naast het produceren van melk staat het beleven van het boerenleven centraal. Bij ons is iedereen welkom voor een rondleiding over het bedrijf of één van de arrangementen. Zo is het mogelijk om bij het melken te kijken of zelfs een melkclinic te volgen. Maar ook een rondleiding in combinatie met een kaasproeverij bij Kaaslust is mogelijk. Kaaslust verwerkt een klein deel van onze melk tot heerlijke kaas.

De activiteiten zijn geschikt voor teambuilding tot schoolklassen en voor jong tot oud. Voor kinderen hebben we overalls, laarzen, boerenzakdoeken en boerenpetjes. De pret begint dus al met het ‘verkleden’ als boertje of boerinnetje.

zomer rondleiding

Vanaf 9 juli t/m 27 augustus geven we elke donderdag om 10.30 een rondleiding. Aanmelden is niet nodig. De kosten bedragen € 5,- pp (kinderen t/m 2 jaar gratis). Buiten deze dagen is een rondleiding op afspraak mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

Ook kan er in de zomervakantie op afspraak een kijken genomen worden bij het melken. Hiervoor zijn groepje van 4 tot 8 personen welkom (€ 5,- pp).


Aanvullende informatie

 

Welkom in de grensregio Zuidoost Friesland Noordwest Drenthe

Deze grensregio ligt op de grens van Drenthe en Friesland, aan de rand van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Velen zullen herinneringen koesteren aan hun eerste schoolreisje naar Appelscha. Tot vandaag de dag is het dorp nog steeds een perfecte uitvalsbasis vanwege de combinatie van natuur en vermaak. Mooie wandel- en fietsroutes leiden u door de schitterende natuur, waarbij Appelscha een prima startlocatie is.

U bent van harte welkom