DeKunsttuin

DeKunsttuin bevindt zich in het hart van het monumentale Veenhuizen, aan de Hospitaallaan nr. 19. De wijds aangelegde tuin van 30 are, met daarin buitenvitrines en beelden, biedt een verzorgde en mooie omgeving aan de moderne beelden en gebruiksvoorwerpen. De galeriehouder Judith Reedijk laat bezoekers kennismaken met de rijkdom en fantasie van de huidige generatie keramisten.


Aanvullende informatie

Seizoensexpositie 2015 : “Van Heinde en Verre” is de naam van de nieuwe expositie, die loopt van 9 mei t/m 20 september 2015. Op 10 mei wordt de expositie om 15.00 feestelijk geopend door wethouder Koster van de gemeente Noordenveld. Bezoekers kunnen genieten van wat meer dan 20 keramisten aan nieuwe werk laten zien.

Dat nieuwe werk omvat kommen, vazen, sieraden, theepotten en kopjes, fonteinen en buitenkrukjes, beelden en kleine beeldjes. De gebruiksvoorwerpen zijn van hoge kwaliteit, zowel in het gebruik ( afwasmachine bestendig !) als qua vormgeving. Het zijn ook betaalbare ambachtelijke producten en een mooi kado voor uzelf of een komende bijzondere gelegenheid. Naast deze praktische keramiek zijn de buitenbeelden passend in het kunst- en cultuuraanbod van dit moment. Ieder jaar zijn er keramisten uit binnen-en buitenland die u verrasen met hun visie op de werkelijkheid. De tuin is niet alleen voor kunst- en keramiekliefhebbers een plezier om in rond te kijken. De aanleg is zodanig dat het hele jaar door bloemen bloeien. De tuin straalt rust, liefde en harmonie uit en veel mensen genieten alleen al van het verblijf in de tuin. Veenhuizen is per fiets makkelijk te bereiken vanuit de omliggende dorpen. De wandel- en fietsroutes staan goed aangegeven. Bovendien zijn de natuurgebieden Fochteloërveen en de Slokkert vlakbij. En zo kunt u genieten van een mooie combinatie van kunst én natuur. Wij heten u bijzonder welkom.

Welkom in de grensregio Zuidoost Friesland Noordwest Drenthe

Deze grensregio ligt op de grens van Drenthe en Friesland, aan de rand van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Velen zullen herinneringen koesteren aan hun eerste schoolreisje naar Appelscha. Tot vandaag de dag is het dorp nog steeds een perfecte uitvalsbasis vanwege de combinatie van natuur en vermaak. Mooie wandel- en fietsroutes leiden u door de schitterende natuur, waarbij Appelscha een prima startlocatie is.

U bent van harte welkom