Zorgboerderij De Stobbepoele

Zorgboerderij De Stobbepoele is in 1983 begonnen als een varkensveehouderij. Het houden, verzorgen en verkopen van varkens was een lange tijd de kernactiviteit van de boerderij. Sinds 2008 run Diana Kootstra de boerderij en was het een bewuste keuze om het varkensbedrijf voort te zetten. Het bedrijf is in de loop van de jaren ontwikkeld en aangepast tot een gesloten varkenshouderij met een capaciteit van ca. 100 fokzeugen en ca. 600 vleesvarkens. In 2009 is de zorgboerderij De Stobbepoele gestart. Door veel wet- en regelgeving ging dit niet samen met het varkensbedrijf en is de levende have van het varkensbedrijf verkocht. Vanaf die tijd hebben verschillende kleinvee een thuis gevonden op De Stobbepoele, zoals schapen, kippen, geiten en uiteraard varkens. Er is ook een Paard dat geregeld bereden wordt in een buitenbak.

Naast de dieren is er ook de boerderij winkel waar (boeren)streek producten en een aantal cadeauartikelen worden verkocht. Zomers wordt De Stobbepoele door menig fietser bezocht en kan men op het zon overgoten terras genieten van boeren-ijs of lekker kopje koffie. Op dit moment is De Stobbepoele bezig met een grote verbouwing, waarbij de oude stallen zijn afgebroken en er druk gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een nieuwbouwproject. Hierdoor kan men straks naast de begeleidende zorg ook beschermd (zelfstandig) wonen op De Stobbepoele.

De zorgboerderij Stobbepoele biedt dagbesteding en logeren. Op dit moment zijn we bezig met nieuwbouw, zodat we onze zorgvisie als zorgboerderij kunnen uitbreiden met wonen.


Aanvullende informatie

 

overige tekst, normaal

Welkom in de grensregio Zuidoost Friesland Noordwest Drenthe

Deze grensregio ligt op de grens van Drenthe en Friesland, aan de rand van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Velen zullen herinneringen koesteren aan hun eerste schoolreisje naar Appelscha. Tot vandaag de dag is het dorp nog steeds een perfecte uitvalsbasis vanwege de combinatie van natuur en vermaak. Mooie wandel- en fietsroutes leiden u door de schitterende natuur, waarbij Appelscha een prima startlocatie is.

U bent van harte welkom