Historische wandel- & fietsroute

Historische wandel en fietsroute

Welkom in de historie van vier dorpen!

Ontdek de historie van Ravenswoud, Appelscha, Appelscha-Boven en Fochteloo en wandel of fiets (delen) van de in totaal ruim 65 km lange route langs meer dan 70 objecten door de vier dorpen. Deze route neemt je mee door de geschiedenis van de dorpen met aandacht voor het tijdperk van de vervening, de Tweede Wereldoorlog en de typische dorpsberoepen.

Het geheel telt 5 afzonderlijke wandel- en fietsroutes, ook naar wens te combineren. De routes zijn voorzien van informatieborden zoals hier op de pagina afgebeeld.

Als u de ‘route opent’ op in Google Maps (rechtsboven op [ ] klikken) of direct in onderstaande kaart op de knooppuntnummers dubbelklikt, dan krijgt u aanvullende informatie en afbeeldingen bij het betreffende object. U kunt de kaart hieronder bekijken of deze link gebruiken.

Voorbeeld van paneel op routenummer 11:

Historische wandel- en fietsroute

Elk ‘object’ in de kaart is voorzien van informatie en optioneel foto’s.

De routepanelen langs de Historische Route worden in de komende maanden volledig geplaatst. Totdat de gehele route is voorzien van informatiepanelen is deze volledige route-informatie te raadplegen via onderstaande kaart/link: