Kom een kijkje nemen bij ons de boerderij voor een heerlijk softijsje, onze andere producten of een Meet & Greet met de koeien!

Welkom op de website van Solextours Drents-Friese Wold!

Onze Boerderij: De Jacobahoeve

Sinds eind 2020 runnen wij het melkveebedrijf in Fochteloo, de Jacobahoeve.

Op onze boerderij houden we ongeveer 170 stuks melkvee (koeien) met bijbehorende kalfjes en jongvee. We gebruiken ongeveer 90 hectare land om het voedsel voor onze koeien op te verbouwen en om de koeien in de zomer buiten te laten lopen.

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat doen we alle werkzaamheden op het land en in de boerderij grotendeels zelf. Af en toe huren we de hulp in van de loonwerker of collega boeren. Een goed leven voor onze dieren op en rond de boerderij staat tijdens de dagelijkse werkzaamheden centraal. Gezonde koeien betekent immers een blije boer en meer melk!

Onze Winkel

In oktober 2021 hebben we onze boerderijwinkel geopend. Een groot voordeel is dat de winkel geheel zelfbediening is. We zijn begonnen met melk en ijs, maar inmiddels is het assortiment flink uitgebreid met allerlei streekproducten!

Zo verkopen we nu onder andere:

Melk

Melk direct vanaf het land! Verser dan vers verkopen we de melk van onze eigen koeien. ‘s Ochtends gemolken en nog dezelfde dag te koop in de tap! Niet alleen is de melk dus super vers, maar ook nog eens heerlijk vol van smaak en lekker romig!

Softijs

Bij ons in de winkel is de mogelijkheid om zelf een softijsje te ‘tappen’. Doordat we onze eigen melk verwerken in het ijs, zijn deze nóg lekkerder dan gewone softijsjes! De smaak is heerlijk vol en romig. Je mag dus zelf je softijsje tappen en je kunt er ook nog voor kiezen om het ijsje te versieren met een gekleurde dip!

Zuivel in alle soorten en vers!

Yoghurt, karnemelk, vla, roomboter, kwark of griesmeelpap. Zomaar een greep uit ons zuivelassortiment. Natuurlijk in naturel smaak, maar ook met lekkere fruit- of seizoensgebonden smaken. Al onze verse zuivelproducten worden gemaakt door een collega melkveehouder in deze omgeving.

Vlees

In de vriezer hebben we een aardig assortiment aan varkensvlees en rundvlees. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld gehakt(ballen), hamburgers, slavinken, schnitzels, droge worsten en speklappen. Deze streekproducten komen uit de omgeving van Fochteloo.

Overige producten

Het overige assortiment bestaat onder andere uit aardappelen, uien, advocaat, kaas, eieren en noem maar op. Alle producten komen uit de streek en worden door ons zelf opgehaald en indien nodig verwerkt, zodat we zeker weten dat we de producten zo vers mogelijk in de winkel hebben.

Contact

JacobaHoeve

Zuideinde 53, Fochteloo
Huifkarverhuur Estelle
Huifkarverhuur Estelle
Huifkarverhuur Estelle
Huifkarverhuur Estelle