Museums Vledder

In Vledder vindt u Museums Vledder met onder meer het enige Museum Valse Kunst ter wereld! De valse kunst collectie is een uit de hand gelopen hobby van de oprichters van het museum, Henk en Erna Plenter.

Naast de valse kunst zijn er ook collecties van moderne glaskust en Noord-Nederlandse kunst. Een bezoek is een verrassing voor jong en oud. Het valse kunst gedeelte is het grootst en ook het leukst: de Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de “Denker” van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.

Ervaar de vermakelijke gratis rondleidingen. Deskundige rondleiders vertellen het, met een knipoog.

 

Kadowinkel

Tenslotte vrij toegankelijk de Kado winkel met diverse glasobjecten en sieraden die te koop zijn. Daarnaast ook kunstkaarten en kunstboeken, de valse Mona Lisa is helaas niet te koop, wel een ansichtkaart van de echte. De winkel is tijdens de openingsuren van het Museum vrij toegankelijk. We verkopen artikelen voor elk budget.

Niet te vergeten de bibliotheek, met schilderijen van o.a. Drentse meesters, een expositiezaal met wisselende tentoonstellingen en voor de inwendige mens de gelegenheid om in de bibliotheek of buiten op het terras nog wat te nuttigen.

Voor de kinderen is en een eigen kinderatelier, waar ze hun eigen (valse) kunst kunnen maken.

 


Aanvullende informatie