OERmuseum in Diever

Het OERmuseum West-Drenthe neemt je mee terug in de tijd, beginnend bij de laatste ijstijd van 80.000 jaar geleden.

Mammoeten en neanderthalers leefden hier in een bar toendraklimaat. Het landschap was een soort poolwoestijn tot ongeveer 35.000 jaar geleden. Het werd geleidelijk aan warmer, landschap, planten en dierenwereld veranderden. De mammoeten en neanderthalers verdwenen. Zo’n 14.500 jaar geleden leefden er in Drenthe rendierjagers en 9.000 jaar later kwamen de hunebedbouwers. Opgevolgd door de bronsgieters en daarna de ijzersmeden. 

Regelmatig zijn er in het museum wisselexposities, naast de vaste tentoonstelling. Kinderen kunnen er films kijken en leuke spellen doen. Daarnaast organiseert het museum elk jaar diverse unieke workshops en evenementen voor jong en oud, zoals de Mammoetdagen in juli.

Wandelingen / excursies
Groepen kunnen zich via de website aanmelden voor (archeologische) wandelingen met gids en/of rondleidingen door het museum. Er zijn geplande wandelingen met een gids rond Diever en Havelterberg.

Onderwijs
Voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs heeft het museum, in aanvulling op het reguliere onderwijs, een speciaal educatieprogramma. Kernwoorden zijn vakoverstijgend, aanschouwelijk en spelend leren.

Kijk voor meer informatie, openingstijden, prijzen en agenda op www.oermuseum.nl.

 


Aanvullende informatie