Openluchtmuseum en Themapark de Spitkeet

Het openluchtmuseum en themapark De Spitkeet laat op een ruim 4 hectare groot terrein zien hoe mensen op de Friese en Groningse heide het niet gemakkelijk hadden in de periode 1850- 1950. Het volk was erg arm en de omstandigheden waren erbarmelijk. U kunt verschillende soorten woningen en omstandigheden zien waarin de mensen leefden en werken.

 


Aanvullende informatie

 

Op het Themapark kunt u een plaggenhut, een holwoning, een kippenhokwining, drie stenen huisjes, een armenhuis, een onderduikershol en nog veel meer zien.

Dit jaar is de nieuwe tentoonstelling: ‘Wil je met me spelen?’

De Spitkeet organiseert veel verschillende soorten activiteiten en biedt verschillende fiets- en wandelroutes aan.

Openingstijden:

Van 1 april t/m 31 oktober: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 uur t/m 17.00 uur. Groepen op afspraak het gehele jaar.

Welkom in de grensregio Zuidoost Friesland Noordwest Drenthe

Deze grensregio ligt op de grens van Drenthe en Friesland, aan de rand van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Velen zullen herinneringen koesteren aan hun eerste schoolreisje naar Appelscha. Tot vandaag de dag is het dorp nog steeds een perfecte uitvalsbasis vanwege de combinatie van natuur en vermaak. Mooie wandel- en fietsroutes leiden u door de schitterende natuur, waarbij Appelscha een prima startlocatie is.

U bent van harte welkom